2024. március 19. - József, Bánk

Komoly a balhé a TikTok körül

Peking tiltakozását fejezte ki pénteken, amiért Donald Trump amerikai elnök megtiltott minden ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással, és mindkét cég leányvállalataival.
2020. augusztus 7. péntek 14:23 - HírExtra

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő sajtótájékoztatóján "politikai manipulációnak" nevezte a csütörtöki bejelentést, amely alapján a tiltás 45 napon belül lép életbe.
    
Vang szerint az Egyesült Államok "saját önző érdekeit helyezi a piaci szabályozás és a nemzetközi szabályok fölé". A szóvivő úgy vélekedett, hogy a Washington által alkalmazott "önkényes, manipulatív és elnyomó" intézkedések az Egyesült Államok "erkölcsi visszaeséséhez" vezethetnek.
    
A világszerte mintegy 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTokot az amerikai elnök, valamint Mike Pompeo külügyminiszter nyíltan bírálta amiatt, mert szerintük amerikai állampolgárok adatai juthatnak el rajta keresztül a kínai kormányzathoz. A csütörtökön kiadott elnöki rendeletben hasonló kifogásokat emeltek a leginkább Kínában népszerű WeChattel szemben is.
    
A TikTok a washingtoni bejelentés után nem sokkal közölte, hogy megdöbbentette a döntés, és minden jogi lehetőséget ki fog használni, szükség esetén kész bírósághoz fordulni, hogy biztosítsa, hogy a cég és felhasználói méltányos elbánásban részesüljenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását