2024. március 19. - József, Bánk

Miért jó a vegán fehérjepor?

A fehérje az emberi szervezet egyik építőköve, így minden esetben szükség van rá. Igen, akkor is, ha fogyni szeretnénk, ha hízni, ha erősödni, vagy épp “csak” egészségesen élnénk. Ma bemutatjuk, hogy miért is jobb a vegán fehérjepor, mint a hagyományos, állati eredetű.
2020. július 15. szerda 13:26 - HírExtra

Mert szükséges

A fehérjét alapesetben a sejtjeink állítják elő, de rengeteg esetben szükség van még ezenkívül arra is, hogy más módon juttassunk a szervezetünkbe fehérjét. Persze vannak esetek, amikor igenis szükség van a fokozott fehérjebevitelre, mint például akkor, ha izmot szeretnénk építeni. Ebben az esetben kötelező a fehérjebevitel, hiszen az izmaink egészségéért is a fehérjék felelnek. 

Magukat a fehérjéket aminosavak képezik, amik elengedhetetlenül fontosak a fehérjeszintézishez. Mivel a szervezetünk nem képes arra, hogy bizonyos esszenciális aminosavakat előállítson, így ezeket nekünk kell pótolni, mégpedig úgy, hogy fehérjét fogyasztunk. Ezeket az állati eredetű fehérjék az esetek jelentős részében tartalmazzák, ha pedig a növényi fehérjék mellett tesszük le a voksunkat, akkor mindenképp alaposan utána kell járni a lehetőségeknek. 

Mit kell tudni a fehérjeporokról?

A fehérjeporok jelentős része állati eredetű, ami azt jelenti, hogy a szervezet nehezen tudja lebontani, hiszen a többség nem tartalmaz elegendő rostot. A lebontás és a felszívódás során a keletkező melléktermékek egy része mérgező lehet a szervezetre nézve. Így kifejezetten káros lehet egészségünkre a rothadási folyamat, mely ezáltal megindul a beleinkben. Ez pedig könnyen vezethet a vastagbélrák kialakulásához. 

A növényi fehérjepor, azaz a vegán kiadás teljes mértékben természetes és növényi, így a felszívódás is gyors. A legjobb választás a vegán fehérjepor, mert az tejmentes, így ennek segítségével kiküszöböljük a laktóz és kazein bevitelét és az ehhez kapcsolódó érzékenységeket. 

Bár a legtöbb helyen azt tapasztalni, hogy nem igazán tudják elképzelni, hogy a turmixon és a smoothie-n túl is van élet, a fehérjepor rendkívül sokféleképpen felhasználható. Sütés nélkül készíthető sütikhez ideális, függetlenül attól, hogy milyen célból fogyasztjuk. Gluténérzékenyeknek is kiváló. Ha nem ízesített, vagy épp az adott sütihez illik az íze, akkor akár sütést igénylő verziókhoz is kiváló. 

Mivel magas a rosttartalmuk, így igazán ízletes és laktató ételeket kaphatunk általa, de azért nagyon kell ügyelni arra, hogy ne vigyük túlzásba a használatát. Mivel a hőkezelés sem árt a vegán fehérje poroknak, így akár sütéshez is alkalmazhatók, ha arra éhezünk éppen. 

Ha igazán jó minőségű vegán fehérjeporra vágysz, akkor mindenképp nézz körül a Biocity oldalán, hiszen hol máshol találhatnád meg a legjobbakat, mint egy reform élelmiszereket és étrend-kiegészítőket is forgalmazó webáruházban? 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását