2024. április 19. - Emma

A budafoki polgármester érdekes döntése

Csütörtökön véget ért a veszélyhelyzet, így a városok, kerületek polgármesterei már nem hozhatnak saját hatáskörben döntéseket a képviselő-testületek nevében. Budafokon azonban más a helyzet.
2020. június 19. péntek 11:01 - HírExtra

Budafokon a júniusi testületi ülés eredetileg csütörtööni  került volna megtartásra. A fideszes polgármester, Karsay Ferenc viszont úgy tűnik, még nem akarta kiengedni a kezéből a döntések jogát - számolt be róla a Momentum helyi képviselője, Kerekes Gábor. 

A június 18-ai testületi ülést Karsay nem hívta össze, mivel azzal számolt, hogy akkor még a veszélyhelyzeti jogrend lesz érvényben - de ezt a számítását a kormány döntése keresztülhúzta. Mivel a veszélyhelyzet június 17-én éjfélkor véget ért, a polgármester 18-án már nem hozhatta volna meg a döntéseket saját hatáskörben. 

Így két opció között kellett döntenie: vagy eltolja egy héttel a testületi ülés dátumát és teret ad a képviselőknek a véleményük megfogalmazására, vagy előrébb hozza egy nappal a dátumot, ezzel megtartva magánál a jogot, hogy a veszélyhelyzet utolsó napján még saját maga hozhassa meg a döntéseket. Karsay Ferenc az utóbbi mellett döntött - írja közleményében a Momentum.

Az előrehozott testületi ülés napján, a polgármester saját döntése alapján a kerület több ingatlant is eladott, több tízmilliós sportcélú támogatást fogadott el, valamint kiírt egy 10 éves ingatlanhasznosítási pályázatot is. Emellett a Fidesz beadott egy előterjesztést, amely milliós jutalmat adna a három alpolgármesternek – köztük az MSZP-ből a Fideszhez átült Dankóné Hegedűs Jolánnak is.

A következő képviselő-testületi ülés három hónap múlva, szeptemberben lesz. Tehát a veszélyhelyzettel összesen hét hónap telik el a járvány előtti utolsó és a járvány utáni első ülés között Budafokon. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását