2024. március 19. - József, Bánk

Minden előírást megszegett a disznótartó disznó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 166 házi sertés és 34 juh forgalmi korlátozását rendelte egy ceglédi állattartó telepen, azaz a telepről állatokat, vagy azokból előállított termékeket kivinni, illetve oda bevinni nem szabad.
2020. június 11. csütörtök 14:25 - HírExtra

 A Nébih az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében kiemelte: az afrikai sertéspestis miatt a károk csökkentése, a kockázatok mérséklése érdekében az állattartására vonatkozó előírásokat fokozottan ellenőrzi. A hónap elején ellenőrzött telepen az előírások hosszú sorát sértették meg, az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Az állattartónak nem volt szerződése szolgáltató állatorvossal, az állatok gyógykezelésére vonatkozó dokumentumokat nem vezette. A sertés- és juhállományban jelöletlen állatok is voltak, a tulajdonos a kötelező nyilvántartásokat sem vezette az állományról, egyes állatok vásárlásáról még dokumentumokat sem tudott felmutatni. A telep az elpusztult állatoknak előírt hullatárolóval sem rendelkezett. A csak sertéstartásra bejelentett állattartó telepen találtak a június elején tartott ellenőrzésen a sertések mellett 34 juhot is.  

A telepen egyáltalán nem állt rendelkezésre szociális helyiség, nem biztosították megfelelően a higiénikus kézmosás lehetőségét - sorolta ta hiányosságokat a Nébih.  
   
 A nem megfelelő állatjelölések, a bizonytalan eredet és az előírt diagnosztikai vizsgálatok igazoltságának hiánya, az állatok ismeretlen egészségügyi állapota, továbbá az állattartó telep működéséhez szükséges alapvető tárgyi feltételek hiánya miatt az ellenőrök azonnali hatállyal rendelték el forgalmi korlátozást az összes állatra - közölte a Nébih.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását