2024. március 19. - József, Bánk

Félmilliárdos csalás lepleződött le

Három férfit tartóztattak le Pécsen, mert az általuk irányított cégláncolat áfa megfizetése nélkül kereskedett szójával, s okozott ezzel mintegy félmilliárd forintos kárt a költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
2020. május 28. csütörtök 10:07 - HírExtra

Kuperczkó Adrienn közleményében beszámolt róla: a - két éve már jogosulatlan áfa-visszaigénylés miatt egyszer már lebukott - banda Szlovéniából, szlovák strómanok nevén lévő cégektől vásárolt brazil származású szóját adott tovább üzleti partnereinek Magyarországon az áfa megfizetése nélkül.
    
A bűnszervezet saját banki ügyleteket, EKÁER-bejelentéseket és a továbbszámlázásokat intéző könyvelőirodát tartott fenn az adminisztrációra.
    
A közlemény szerint a cégláncolat a módszerrel a versenytársaknál jóval olcsóbban tudta kínálni a szóját a felvásárlóknak, eközben ugyanakkor mintegy félmilliárd forintos kárt okozott a központi költségvetésnek.
    
A banda irányítóira néhány nappal ezelőtt ütöttek rajta a NAV nyomozói, őket őrizetbe vették, kihallgatták, letartóztatásukat pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság.
    
A közleményben kiemelték: az ügy kapcsán tizenegy belföldi, és az Eurojust, valamint az Europol támogatásával több külföldi helyszínen is folyt a nyomozás, és került sor értéktárgyak lefoglalására, kutatásokra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását