2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP elemez és megvitat

Az MSZP júliusi kongresszusán a helyzetelemzés mellett a következő időszak teendőinek megvitatása szerepel a tervezett napirenden - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére.
2009. június 17. szerda 16:04 - HírExtra
Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint az MSZP országos elnökségének kedd esti ülésén felmerült az, hogy kérjen bizalmi szavazást maga ellen az elnökség, Nyakó István azt mondta: ha a tervezett napirenden kívül a küldöttcsoportoknak van egyéb napirendi javaslata, akkor az alapszabály szerint semmi akadálya annak, hogy felvessék azt a párt legfelső döntéshozó testületének ülésén.

Megjegyezte, a küldöttcsoportokat zömmel a megyei elnökök vezetik.

Nyakó István a keddi esti elnökségi ülésről közölte: a kongresszuson két napirendi pont szerepel majd, a helyzetelemzés és az abból következő feladatok, valamint kongresszusi határozat elfogadása a további teendőkről; ez a küldöttcsoport-vezetőkkel folytatott konzultáció alapján kerül majd a kongresszus elé.

Ismertetése szerint a kongresszus előkészítő bizottságát Lendvai Ildikó pártelnök vezeti, tagja Szekeres Imre elnökhelyettes, Lamperth Mónika elnökhelyettes, Mesterházy Attila alelnök, Kiss Péter alelnök, Ujhelyi István alelnök, Simon Gábor, a választmány vezetője, Tukacs István, a Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság vezetője, Simon Gábor, az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnöke, Brecskáné Nagy Mária pénztárnok és Puch László pártigazgató.

Közölte, hogy az ügyrendi bizottság vezetője Mesterházy Attila.

A szóvivő azt mondta, a július 4-re összehívott kongresszusra több mint hatszáz küldöttet és félezer tanácskozási jogú meghívottat várnak minden választókerületből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását