2021. augusztus 3. - Hermina
A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Joe Biden várható elnökjelölt helyett - írta hétfőn a The New York Times című napilap, amely két napon belül másodszor szentelt elemzést a témának.
2020. május 5. kedd 06:52 - HírExtra

Hétfői számában a lap leszögezte: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek. Az újság emlékeztetett arra, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, és az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban - a lap megfogalmazása szerint - "a különböző erők összhatása miatt" más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy a 77 éves Joe Biden egy ciklusra választandó elnök lenne.         
"Átmeneti jelöltnek tekintem magam" - idézte a lap magát Bident, aki a múlt héten egy online pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így. A lap megszólaltatta Harry Reid demokrata párti volt szenátort, a párt egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint "mivel Joe 77 éves, az emberek arra fognak figyelni, hogy ki lehet a következő elnök".
    
A volt szenátor szerint ezért "minden korábbi választásnál fontosabb", hogy ezúttal ki lesz az alelnökjelölt. Claire McCaskill, Missouri volt demokrata párti szenátora a lap szerint "ennél is nyersebben" fogalmazott. "Most döntünk arról, hogy ki lesz az első női elnök" - idézte a The New York Times McCaskillt. Joe Biden korábban ígéretet tett rá, hogy nőt választ alelnökjelöltnek.         

A The New York Times az egyik vasárnapi véleménycikkében még nyersebben fogalmazott.

"Demokraták, ideje B-tervben is gondolkodni!" - írta publicisztikájában a lap munkatársa. Az alcímből azonban kiderült, hogy nem Biden életkora, vagy az elemzők szerint szellemi problémáira utaló egyre gyakoribb megszólalási nehézségei miatt kellene a Demokrata Pártnak más jelölt személyében is gondolkodnia.
    
"Tara Reade vádjai Biden ellen cselekvésért kiáltanak" - írta a publicista, célozva annak az 56 éves nőnek a vádjaira, aki valaha a szenátusban Biden munkatársa volt, és most azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt. Az amerikai szenátus titkára hétfőn levélben értesítette Bident, hogy az esetleges szexuális zaklatására vonatkozó dokumentumokat a törvény értelmében nem áll módjában kiadni. Válaszában Julie E. Adams titkár leszögezte: egy 1991-ben hozott törvény bizalmas voltukra tekintettel megtiltja az ilyen jellegű szenátusi információk nyilvánosságra hozatalát.         

Biden pénteken kérte a szenátustól, hogy tegye hozzáférhetővé az ügyre vonatkozó esetleges dokumentumokat.
    
Közben Tara Reade jelezte: kész eskü alatt vallomást tenni az 1993-ban történtekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását