2021. július 24. - Kinga, Kincső

MSZP: Fizetésemelést a szociális dolgozóknak!

A kormány több százezer embernek fordít hátat azzal, hogy cserben hagyja a szociális ágazat dolgozóit - írja a HírExtrához eljuttatott pénteki közleményében az MSZP.
2020. április 17. péntek 11:15 - HírExtra

A közelmény szövege:

"Naponta lehet hallani a szociális ágazatban dolgozók segélykiáltásait, de a kormány nem hajlandó segíteni rajtuk. Hátat fordítanak azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget megalázóan alacsony bérért.

Nem teheti meg a kormány, hogy a járvány elleni küzdelemben hősiesen helytállókat rabszolgaként kezelje! Nem mondhatja a kormány azt, hogy nekik nem jár semmi!

Az MSZP már hetek óta követeli a szociális szféra dolgozóinak is a megfelelő védőfelszerelést, a fizetésemelést és az egyszeri 500 ezer forintos juttatást. Továbbá követeljük a tesztek számának növelését és a maszkok, védőfelszerelések széleskörű terjesztését. Ezek ugyanis egyszerre szolgálják az intézményekben dolgozók és az ott ápoltak, gondozottak biztonságát. 

Azzal, hogy a Fidesz magára hagyja a szociális ágazat dolgozóit közvetve több százezer embernek az életét teszi nehezebbé ebben a rendkívüli időszakban. Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, éppen ezért kérés nélkül kellene támogatni az áldozatos munkájukat."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását