2024. március 19. - József, Bánk

Hogyan készül a vászonkép?

Ha téged is elbűvölnek a csodálatos vászonképek, akkor bizonyára érdekel az is, hogy hogyan készül. Épp ezért összeszedtük, hogy hogyan is készülnek el ezek a csodás fényképek. Ha vásárláson töröd a fejed, érdemes átböngészni az elkészítés menetét, hogy tudd, mire is számíts. Előtte viszont nézzük meg, mit érdemes tudni a vászonképekről.
2020. március 20. péntek 10:49 - HírExtra

Röviden a vászonképekről

Egy vászonkép mindig csodálatosan mutat a lakásban. Legyen szó bármilyen fényképről, a készítő egy nyomtató segítségével könnyedén a vászonra nyomtatja. A végeredmény pedig egy élénk, színes vászonkép lesz. Igény szerint lehet kérni, hogy a fotót felfeszítsék-e vakrámára vagy sem. A vakráma egy fakeret, amire a vásznat feszítik, így lesz a kép masszív, és ezzel gond nélkül tehetjük a falra. Ha te is szeretnél egy vászonképet rendelni, látogass el a vaszonkep.hu oldalára.

A vászonfotó készítésének folyamata

- Fénykép feltöltése, megrendelés

Az első lépés a fénykép kiválasztása. Ez lehet akár családi fénykép, a kisállatod fényképe, tájkép vagy csak egyszerűen egy internetről letöltött fénykép, amellyel szívesen díszítenéd otthonodat. Ezután feltöltheted valamely vászonkép készítésével foglalkozó cég honlapjára. Itt beállíthatod a kép méreteit és a kivágást, sőt, még effektezheted is. Utána csak annyi a dolgod, hogy megadd az adataidat, és már kész is a megrendelés. Ezt követően a visszaigazoló e-mailben láthatod a megrendelésed adatait és jelezhetsz a cég számára, ha gond lenne.

- A fotók minőségének ellenőrzése

A profi cégek a megrendelés után nem fognak neki egyből a vászonkép elkészítéséhez, hanem előtte ellenőrzik a küldött kép minőségét. Tehát megnézik, hogy mekkora felbontású a kép, jó-e a minősége, mennyire tiszta, stb. Érdemes épp ezért nagy felbontású képet választani, melyet világosban készítettél. Ha esetleg a küldött fénykép minősége nagyon rossz, a cég jelezni szokott, és egyeztethettek a továbbiakról. Ha viszont minden a legnagyobb rendben, akkor megkezdik a vászonfotó előkészítését és a fények beállítását.

- Nézőkép küldése

Amikor a vászonfotó készítő már mindent beállított, akkor küldeni fog neked egy úgynevezett “nézőképet”. Tehát megtekintheted, hogy mi lesz látható a majd elkészült vászonképeden. Itt még nyugodtan reklamálhatsz, hiszen csak azután fogják elkezdeni a gyártást, ha a nézőképre rábólintottál. Utána küldeni fognak egy újabb nézőképet, és ha ez valóban olyan, mint amilyennek te elképzelted, akkor megkezdik a gyártást.

 -Gyártás, csomagolás és szállítás

Ha minden stimmel, megkezdődik a gyártás. Tehát kinyomtatják, vakrámára helyezik és általában légpárnás fóliába és kartonba csomagolják a képet.

Fontos azonban, hogy olyan céget válassz, amely garanciát is vállal a munkájára. Ugyanis a nézőkép ellenére is előfordulhat, hogy a fotó mégsem olyan, mint ahogy elképzelted. Vagy akár szállítás során is megsérülhet a kép.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását