2024. április 26. - Ervin

Óvd meg az autód padlóját gumiszőnyegek segítségével!

Az őszi és tavaszi szezon között mindenképpen érdemes gumiszőnyegeket tenni az autóba, hogy a megfelelő tisztaság garantálható legyen. A gumiszőnyegek segítenek a padló épségét teljes mértékben megőrizni, és a tisztításuk is egyszerűen elvégezhető folyamat. Ismerd meg a gumiszőnyegek nyújtotatta legfontosabb előnyöket, és tartsd tisztán az autód belső terét!
2020. február 18. kedd 10:32 - HírExtra

Miért érdemes gumiszőnyegeket helyezni a gépjármű padlójára?

Az őszi és téli szezon beköszöntével az időjárás egyre csapadékosabbá válik, amely az autó belső terének tisztaságát is befolyásolja. A kintről behordott sáros és latyakos piszok hamar kikezdi az autó padlóját, és szemmel látható esztétikai problémákat okoz. A káros anyagok és savak ugyanis a szövetszőnyeg alá egyszerűen beszivárognak, és kezdetét veszi a rozsdásodás. A gépjármű padlójának korrodálódását sajnos nem lehet visszafordítani, és a további megelőzése is kifejezetten költséges lehet. Az Autófelszerelések.hu kínálatában elérhető gumiszőnyegekkel azonban megóvhatod a padló állapotát, hiszen a könnyű ki- és behelyezésnek köszönhetően egyszerűen elvégezheted a tisztítást.

A gumiszőnyegek további előnye, hogy nem csak a padló szakszerű védelmét biztosítják. Hatékony rezgéscsillapítóként is működnek, így a menet közbeni rázkódás mértéke is csökkenthető az utastérben. Ez kényelmesebb utazást tesz lehetővé az autóban ülő összes személy számára. A csúszásmentes gumiszőnyegek használatával nem kell aggódni a be- és kiszállás közbeni balesetek miatt, mivel csapadékos időben is megfelelő tapadást garantálnak. A tiszta gumiszőnyegek jelentősen növelik az autó belső terének esztétikai szintjét. Egy tiszta gépjárműbe mindenki szívesen ül be, különösen a téli, csapadékos és latyakos időjárási körülmények között.

Hogyan érdemes gumiszőnyeget választani?

A gumiszőnyeg választása során érdemes a mintás és rácsozott típusokat keresni, hiszen ezek a kialakítások biztosítják a hatékony csúszásmentességet. Kiemelten fontos megjegyezni, hogy a gumiszőnyeget mindig a szövetszőnyeg helyett szükséges az autóba tenni, nem pedig az eredeti szőnyeg tetejére helyezni. A gumiszőnyeg megvásárlását követően célszerű a szövetszőnyegeket alaposan kitisztítani, és tavaszig félretenni a garázsban.

Vásárlás közben a padló minél hatékonyabb megóvása érdekében érdemes a magasabb minőségű darabok közül választani. A jobb minőség hosszabb idejű tartósságot és nagyobb megbízhatóságot jelent. A professzionális gumiszőnyegek semmilyen szaggal nem járnak, és egyszerűen tisztíthatók. A gumiszőnyegeket elegendő időnként kivenni az autóból, és vizes ronggyal vagy szivaccsal megfelelően áttörölni, majd könnyedén visszahelyezni a padlóra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását