2024. március 29. - Auguszta

Ezek a weboldal készítés szabályai 2020-ban

Az internetes jelenlét ma már olyasmi, amelyre minden cégnek elengedhetetlenül szüksége van. Még a kisvállalkozások többsége is a világhálóról szerzi az ügyfeleit. Egy professzionális honlap pedig akár az egész vállalkozás életét megváltoztathatja. Lássuk, mik a weboldal készítés legfontosabb szabályai 2020-ban!
2020. február 14. péntek 12:03 - HírExtra

Mobile first - de legalábbis sehová mobilnézet nélkül!

Ma már az oldalakra érkező látogatók jelentős része valamilyen mobil eszközről jelentkezik be. Egyre több az olyan felhasználó is, akinek nincs számítógép-hozzáférése, hanem csak telefonról, tabletről internetezik. Sokan már azt mondják, az új irány a “mobile first”, vagyis minden rendszert úgy kell megtervezni, hogy elsősorban mobil platformban gondolkodunk. Bár nem kell olyan céget keresni, aki feltétlenül így dolgozik, mobilnézet és telefonra optimalizálás nélkül ma már nem szabad weboldalt készíteni. 

A reszponzív, minden képernyőn jól mutató design és a gyors betöltési sebesség a mobil eszközökön is alapkövetelmény, még az oldaltaláltok között elfoglalt helyét is befolyásolja ennek a nézetnek a minősége.

A betöltési sebesség a kulcs

A weboldal készítéshez és üzemeltetéshez ma már mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni. A megfelelően kiválasztott tárhelyszolgáltató és honlapkészítő cég (a legjobb, ha ez a kettő egy) ugyanis rengeteget tud javítani az oldal technikai minőségén. 

Azon, hogy az oldal milyen gyorsan töltődik be, nagyon sok múlik. Nem csak a keresőbeli helyezésünk, hanem akár az is, vajon kilépnek-e a potenciális vásárlóink valahol az oldalról. Ha például a kosárfolyamat, ahol ha 4-5 oldalt is meg kell jelenítenünk egymás után, túl lassan működik, a vevők egy része fizetés nélkül távozni fog.

Mindig elérhetőnek lenni

Egyre fontosabb az e-kereskedelem - ezzel párhuzamosan pedig kiemelt jelentősége van annak, hogy az oldalunk folyamatosan elérhető legyen. Ezt egy nagy forgalmú weblap esetében csak jól védett, erős és gyors tárhely segítségével tudjuk biztosítani. Az árversenyben akár néhány perc leállás is komoly gondot okozhat - ezt a bevételkiesést pedig kevés cég engedheti meg magának. 

Sajnos a weboldal készítésre is igaz: olcsó húsnak híg a leve. A házi megoldások és ingyenesen regisztrált oldalak ideig-óráig talán kielégítik az igényeket, hosszú távon azonban mindenképpen fontos, hogy szakemberre bízzuk a weboldal készítés komoly felkészültséget igénylő feladatát. A weboldal készítési szolgáltatást is nyújtó Webrollingtól például szervert is bérelhetünk - egyszerre tudva le a védelem, a gyorsítás és az adatvesztés megakadályozásának terhét is. 

Mobilbarát, gyors és mindig elérhető - néhány szabály betartásával a weboldal akár a megélhetésünket is képes biztosítani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását