2020. augusztus 15. - Mária

Az USA meghátrál Észak-Koreával szemben?

Washington hajlandó változtatni az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatok és katonai kiképzések rendszerén annak érdekében, hogy elősegítse a megegyezést Észak-Koreával - jelentette ki Mark Esper amerikai védelmi miniszter újságíróknak szerdán.
2019. november 13. szerda 21:49 - HírExtra
 

Esper útban a dél-korai főváros, Szöul felé, a repülőgépen válaszolt az őt kísérő újságírók kérdéseire.
Kifejtette, hogy az esetleges változtatásokat Dél-Koreával előzetesen konzultálva hajtanák végre, s úgy, hogy azok ne tegyék kockára a katonák harci felkészültségét.

A miniszter arra nem tért ki, hogy konkrétan milyen változtatásokról lehet majd szó. Annyit mondott: a "diplomáciai elvárásoktól" függ majd e módosítások jellege és mértéke. "Minden megoldásra nyitottak vagyunk, amely segítheti a diplomatákat" - szögezte le utalva az amerikai-észak-koreai tárgyalásokra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem Észak-Koreának teendő engedményekről lenne szó, hanem arról, hogy - mint fogalmazott - "nyitva tartsuk a kaput a diplomácia előtt".

Mark Esper hangsúlyozta azt is: Washington komolyan veszi Phenjan azon közleményét, amely emlékeztette az amerikai kormányzatot arra, hogy év végén jár le a határidő a nukleáris tárgyalásokra vonatkozó amerikai álláspont megváltoztatására.

A védelmi miniszter azt követően fejtette ki az amerikai kormányzat álláspontját, hogy szerdán Észak-Korea közleményben fenyegette megtorlással Washingtont arra az esetre, ha az Egyesült Államok megrendezné a Dél-Koreával tervezett szokásos hadgyakorlatokat. A közleményt Phenjanban az Állami Ügyek Bizottsága adta ki, de nem részletezte, hogy milyen ellenintézkedésekről lenne szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását