2024. április 27. - Zita

Dugódíj mulasztó nagykövetségek

Több mint kétmillió fontnyi (közel 600 millió forint) dugódíjat mulasztott el befizetni az Egyesült Államok londoni nagykövetsége a brit fővárosban 2003 óta.
2008. június 27. péntek 12:18 - Hírextra

A brit külügyminiszter listát tett közzé a fizetési kötelezettséget elmulasztó londoni külképviseletekről. A listavezető Egyesült Államok több mint 23 ezer alkalommal mulasztotta el kifizetni a dugódíjat 2003 februárja és ez év májusa között.

Japán sem vette igazán komolyan a londoni belvárosban csúcsidőben érvényben levő díjfizetési kötelezettséget: az elmúlt években 1,3 millió fontos (386 millió forint) hátralékot halmozott fel.

"A dugódíj teljesen helyénvaló fizetési kötelezettség, amelynek megkerülése nemcsak udvariatlan a londoniakkal és az egész országgal szemben, hanem alá is ássa a brit közlekedéspolitika erőfeszítéseit" - mondta egy brit parlamenti képviselő.

Robert Tuttle amerikai nagykövet álláspontja szerint a dugódíj helyi adónak tekintendő, ezért a diplomaták mentesülnek annak megfizetése alól.

A nyolcfontos (közel 3 ezer forint) dugódíjat abból a célból vezették be 2003-ban London belvárosában, hogy csökkentsék a forgalmi dugókat, visszafogják az üvegházhatású gázok kibocsátását és a tömegközlekedés igénybe vételére ösztönözzék a városiakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását