2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar ezüst a kínai innovációs versenyen

Ezüstérmes lett és különdíjat is kapott a szervezet vérellátó rendszerét modellező magyar megoldás a Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen (China Adolescent Science & Technology Innovation Contest) - közölte a Magyar Innovációs Szövetség.
2019. július 26. péntek 16:26 - HírExtra
 

A 34. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyt 2019. július 20. és 25. között rendezték meg Makaóban, ahol 52 országból, több száz résztvevő versenyzett 88 projekttel.

A verseny célja, hogy tudományos és műszaki területen elősegítse a kreatív gondolkodást a középiskolás diákok körében, és feltárja a tehetségeket.

A versenyen Magyarországot Dobos Dominik és Székely Bálint, a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. helyezettjei képviselték a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) támogatásával a Nemzeti Tehetség Program keretében.

A magyar versenyzők az apparatus cardiovascularis (szív- és érrendszer) felépítését, működését és betegségeit analógiásan bemutató vízvezetékrendszer-modellel nyertek ezüstérmet a nemzetközi projektek közül. Ezen kívül megkapták a Makaói Tudományos és Műszaki Egyetem innovációs különdíját is, mert kardiológusok nagyra értékelték a modell oktatást elősegítő szerepét - közölte az Magyar Innovációs Szövetség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását