2024. március 29. - Auguszta

Utalványok mellett megjelent a Ticket Restaurant kártya

Papíralapú utalványok mellett az Accor Services az utalványforgalmazó cégek közül elsőként, bevezette a Ticket Restaurant melegétel kártyát –jelentette be Balázs Krisztián , az cég marketing igazgatója A plasztiklapok megjelenésének a cafetéria világában számos előnye van.
2009. november 12. csütörtök 10:25 - HírExtra
Azokon a munkahelyeken, ahol a jövőben kártyával kívánják megoldani a dolgozók béren kívüli juttatásait, nem kell havonta kiosztani az utalványokat. Az alkalmazottak az első igénylésnél megkapják a plasztik kártyájukat, amelyre ezt követően minden hónap elején automatikusan rákerül a melegétel juttatás összege. A jóváírást követő 2. munkanapon az új egyenleg már el is érhető. A Ticket Restaurant kártyákkal szinte minden olyan helyen fizetni lehet, ahol már csatlakoztak az elfogadóhelyek egyre bővülő hálózatához és van kártyaolvasó terminál.

Ez jó a munkatársaknak, hiszen így megszabadulnak attól a kényszertől, hogy az utalványokon feltüntetett kerek összeghatárig kelljen vásárolniuk. Csak egy példa: ha egy ebéd 635 forintba kerül, akkor az étteremben a kártya tulajdonosától ennyit is fognak levonni. Nem kell többé lemondani a visszajáróról, sem pedig aprópénzzel kiegészíteni az utalvány összegét.

Jó megoldás az „elektronikus juttatás” a munkáltatók számára is, hisz ebben az esetben nincs szállítási költség és az utalványok szétosztására sem kell időt és energiát fordítani. De még az elfogadóhelyek is profitálhatnak a Ticket Restaurant kártyák bevezetéséből, hiszen az így befolyó bevétel kevesebb adminisztrációval jár, és gyorsabban hozzájuthatnak a kártyával fizetett összeghez.

Fontos megjegyezni, hogy a Ticket Restaurant kártyák szinte minden tekintetben ugyanazt „tudják”, mint egy hagyományos bankkártya. Például kapcsolódik hozzájuk online ügyfélszolgálat. A www.accorserviceskartya.hu oldalon a plasztiklapok tulajdonosai aktiválhatják, vagy éppen letilthatják kártyájukat, megváltoztathatják PIN-kódjukat, létrehozhatják saját webszámlájukat, lekérdezhetik egyenlegüket – egyszóval az összes olyan szolgáltatást igénybe vehetik, amely manapság egy kártyatulajdonos számára szinte nélkülözhetetlen.

Balázs Krisztián elmondta: 2010-től ugyan valóban több közteher rakódik majd az étkezési juttatásokra, de adószakértők számításai szerint a munkáltatóknak még így is megéri ebben a formában támogatni alkalmazottait. A melegétel-utalványok adója ugyanis még mindig csak nagyjából a negyede lesz annak, mint ami a bérjellegű kifizetéseket terheli. Ráadásul jövőre a meleg ételre költhető kedvezményes adózású összeghatár – mind a papíralapú utalványok, mind pedig a kártyán adott támogatás esetén – 18 000 forintra emelkedik.

Forrás: Pontez
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását