2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A magyar taxisok kiakadtak

Felbecsülhetetlen károkat okoznak a turizmusnak az illegális dolgozó taxis "hiénák" - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggel, Magyarország! című közös műsorblokkjában hétfőn.
2019. július 15. hétfő 15:46 - HírExtra
 

Hozzátette: a turisztikai hivatal friss felmérése szerint a turistákra olyan taxiscsoportok szakosodtak, akik ötszörös, tízszeres árat kérnek egy szállításért.

Mint mondta, a turisták taxizással kapcsolatos negatív véleménye különböző fórumokon is megjelenik, erről a turisztikai hivatal is visszaigazolást kapott, mivel sok turista emiatt nyilatkozta, hogy nem szeretne visszatérni Magyarországra.

Hangsúlyozta: ezt a folyamatot a taxis szövetség a szakminisztériumokkal és a kormánnyal közösen szeretné megelőzni. Emlékeztetett: az engedély nélküli taxisok megállítása érdekében a szakma levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelynek eredményeként, többek között az elmúlt két hétben is a hatóságok fokozottan ellenőrizték a taxisokat.

Attól, hogy egy autó színe és rendszámtáblája is sárga, nem jelenti, hogy ellenőrzött, engedéllyel rendelkező taxiról van szó, ezért csak az ismert taxitársaságok autóit érdemes választani - hívta fel a figyelmet Metál Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását