2024. április 20. - Tivadar

A kutyatartás anyagi vonzatai

A kutyatartással járó költségek mindenki számára eltérőek lehetnek, hiszen van, aki mindent megad a kedvencének, néha tán olyan dolgokat is, amikre nincs is szükség, míg mások sokszor a legalapvetőbb kellékeket sem szerzik be.
2019. március 26. kedd 19:44 - HírExtra
 
Tehát, hogy mennyibe kerül havonta a kutyatartás, az nagyon sok dologtól függ. Függhet attól, hogy mennyire egészséges, milyen igényei vannak, milyen korú a kutyusunk, járunk-e vele speciális képzésre.

Keveset költők

Akik minimális összegből tartják fenn kutyájukat, sokszor speciális táplálékot sem vesznek, megoldják a házi koszttal. Ez sok esetben nem elégíti ki a kutyák igényeit, hiszen helytelen hozzávalókból is állhatnak. Állatorvosi kezelések is kimerülnek az éves kötelező oltások beadatásában, pedig a kor előrehaladtával jobb, ha bizonyos rendszerességgel megmutatjuk szakembernek a kutyusunkat.

Felelős kutyatartók


A felelősségteljes gazdiknak sokba kerülhet a kutyatartás, mert figyelnek a kutya igényeire, egészségének alakulására, a táplálkozásának helyességére.

Minőségi táplálás

Fontos a minőségi kutyatáp vásárlása, amit biztos minden hónapban meg kell vásárolnunk az állat számára. Alkalmanként kaphat a gazdi ételéből is, de a mértékletességet mindig szem előtt kell tartani, illetve jobb, ha ezt is egyfajta jutalomfalatnak tekintjük. Speciális tápot azok az állatok kapnak, akiknek van valamilyen betegsége, valamilyen korosztályos törődést igényelnek.



Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy milyen fajtájú, milyen mozgásigényű és mekkora tömegű kutyáról is van szó. Vannak speciális tápot igénylő fajták, de vannak, akik az igénytelenebb típust is jól hasznosítják. De összességében elmondható, hogy a kutyatápok speciális táplálékforrást biztosítanak, hiszen tele vannak olyan természetes összetevőkkel, ásványi anyagokkal, vitaminokkal, amik fedezik a kutyánk mindennapi szükségleteit.

Táplálékkiegészítők, vitaminok, orvoslás


Vannak olyan életszakaszok, amikor a helyzet azt kívánja, hogy beiktassunk bizonyos táplálék-kiegészítőket, vitaminokat a mindennapi táplálék mellé. Ilyen, ha valamilyen betegségből lábadozik a kutyus vagy ha idős. Ezek a kiegészítők szintén plusz pénzbe kerülnek, de változó, hogy mennyit is kell költeni.

Állatorvosi kivizsgálásokat is érdemes bizonyos időközönként megejteni, legalább évente, az oltások alkalmával. Egy egészséges kutyánál azonban érdemes figyelni, tapasztalunk-e valamilyen tünetet (például a tartósan rossz lehelet, esetleg a szőrén látunk valamilyen változást), mert elég csak akkor szakembert felkeresni.

A kutya mindennapjaihoz szükséges felszerelések

Ide tartoznak a nem táplálékkal kapcsolatos tárgyak, mint a póráz, nyakörv, etető- és itatótál, fekhely vagy kutyaházak, parazitaellenes szerek napi, heti vagy havi lebontásban. Ezekből is igen széles kínálat közül lehet választani a kutyakajas.hu webáruházban, aminek leginkább csak a pénztárcánk szabhat határt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását