2020. augusztus 15. - Mária

Cohen és Trump harca folytatódik

Két republikánus képviselő az igazságügyi minisztériumhoz fordult és vizsgálatot kért Michael Cohen ügyében, mert állításuk szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy Cohen szándékosan hazudott a szerdai kongresszusi meghallgatásán.
2019. március 1. péntek 12:32 - HírExtra

Michael Jordan ohiói és Mark Meadows észak-karolinai képviselő beadványában lehetséges bűnügyi eljárást kért az igazságügyi tárcától. A két politikus azt állítja: bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy Donald Trump volt személyes ügyvédje "hamis esküt és tudatosan hamis nyilatkozatokat tett".

A beadványban a két politikus a Michael Cohen által a szerdai meghallgatáson elhangzott állítások egész sorát cáfolta: a többi között azt, hogy Cohen nem pályázott állásra a Fehér Házban, nem követett el banki csalást, vagy nem voltak üzleti kapcsolatai külföldi cégekkel.

Állításaik alátámasztására a republikánus képviselők bizonyítékokat csatoltak, a többi között egy New York-i ügyészségi dokumentumokat például arról, hogy Michael Cohen barátai és kollégái körében kijelentette, arra számít, hogy "prominens szerepet és rangot kap az új kormányzatban".

Elijah Cummings, a meghallgatást vezető parlamenti bizottság elnöke újságírókkal közölte: ő hisz Michael Cohennak. Jamie Ruskin demokrata párti képviselő a CNN hírtelevíziónak adott interjújában "felesleges figyelemelterelésnek" minősítette a republikánus beadványt.

Michael Cohen szerdától három napig tartó képviselőházi meghallgatáson vesz részt. Szerdai meghallgatásán a többi között azt állította, hogy Donald Trump egyik munkatársa - Trump tudtával - a 2016-os elnökválasztási kampány idején kapcsolatban állt a WikiLeaks kiszivárogtató portállal, és tudomása volt a Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltre nézve terhelő emailekről már a nyilvánosságra hozataluk előtt.

Cohen meghallgatása csütörtökön zárt ajtók mögött folytatódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását