2022. augusztus 9. - Emőd

Rengeteg lakás épült Magyarországon

Folytatódik a rekordsorozat a hazai lakáspiacon, nyolc éve nem épült annyi lakás, mint 2018-ban - mondta Balogh László, az ingatlan.com piaci portál vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatorna és Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában hétfőn.
2019. február 25. hétfő 15:21 - HírExtra
 

Tavaly közel 18 ezer lakást adtak át, ez 23 százalékkal meghaladja a 2017-es éves adatokat - hangzott el a műsorban.

Elmondta: a lakásépítkezések száma folyamatosan emelkedik 2015 óta, évente gyakorlatilag harmadával több lakás épült Magyarországon. A lakáspiac élénkítésére több intézkedés történt az elmúlt években, kezdve a kedvezményes 5 százalékos áfa bevezetésével, amely 2016 januárjában lépet életbe, és 2019-ig tartó hatályának meghosszabbításával 2023-ig biztosít kedvezményt.

A lakásállomány minősége szempontjából fontos, hogy a hatályosság kitolásával minél több új lakás épüljön, ezáltal frissítve a hazai lakásállományt - mutatott rá. Továbbá a lakásépítkezések számának emelkedéséhez hozzájárult a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítései is - fűzte hozzá.

A bővülés legfontosabb oka, hogy a gazdaság minden ágazata jól teljesít, ennek köszönhetően az emberek mernek építkezni, a beruházók jó üzletet látnak a lakásépítésben, továbbá a gazdasági környezet is kedvező, hiszen nagyon alacsony kamat mellett lehet lakáshitelt felvenni - emelte ki Balogh László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását