2024. május 3. - Tímea, Irma

KSH: csökkent a munkanélküliségi ráta

Az idén a legalacsonyabb szintre, 10,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a harmadik negyedévben, a foglalkoztatottak száma 3 millió 823 ezer volt, 39 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2010. október 28. csütörtök 11:28 - HírExtra
A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 6,8 százalékkal 466 ezerre nőtt, a munkanélküliségi ráta így 0,6 százalékponttal volt magasabb mint egy éve. Az idén a munkanélküliségi ráta az év eleji 11,8 százalékról csökkent 11 százalékra a május-július közötti időszakra és maradt ezen a szinten június-augusztusban is.

A 49,7 százalékos foglalkoztatási arány 2009 év eleje óta a legmagasabb, az 55,8 százalékos aktivitási arány pedig soha nem volt ilyen magas.

A vizsgált időszakban a 15-64 éves foglalkoztatottak létszáma átlagosan 3 millió 791 ezer fő volt, 38 ezer fővel magasabb az egy évvel ezelőtti, 43 ezer fővel pedig a második negyedévi értéknél.

Az e korcsoportra számított 56 százalékos foglalkoztatási ráta az előző év azonos időszakit 0,5 százalékponttal haladta meg. A 15-64 éves férfi foglalkoztatottak létszáma 2 millió 33 ezer fő volt, 61,2 százalékos foglalkoztatási rátaértékkel; a nőket pedig 1 millió 758 ezres, 51 százalékos foglalkoztatottság jellemezte.

2007 IV. negyedéve óta ez az első olyan negyedév, amikor a férfiak foglalkoztatási mutatói az előző év azonos időszakához képest már nem romlottak, foglalkoztatási arányuk megegyezett az egy évvel korábbival. Eközben a nők foglalkoztatása már 2010 I. negyedévétől folyamatosan javult, 2010 III. negyedévében a foglalkoztatási arány 1,1 százalékponttal haladta meg a 2009. július-szeptemberi értéket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását