2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mitől függhet az életbiztosítás havi díja?

Amikor az életbiztosítások közötti választásról van szó, akkor a legtöbbek számára nem mindegy a havidíj. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a biztosítással elérni kívánt célt is érdemes szem előtt tartani, ugyanis a havidíjak ehhez igazodva is változhatnak. A klasszikus, csak baleset esetén fizető, kockázati biztosítások rendszerint igen alacsony áron elérhetőek, bár tény, hogy ezt az összeget a kockázati esemény bekövetkeztének kivételével soha nem látjuk viszont.
2019. február 23. szombat 07:12 - HírExtra
 
Más a helyzet azonban a megtakarítással kombinált életbiztosítások esetében, hiszen ilyenkor fontos gondolni arra is, hogy milyen céllal szeretnénk a megtakarításba kezdeni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hasznos lehet mihamarabb gondolkodni, már csak az évente igénybe vehető állami támogatás apropóján is, ami legjobb, ha minél többször üti a markunkat. Ide kattintva minden szükséges információt elolvashat arról, hogy mi befolyásolja az életbiztosítás havi díját.

A kockázati életbiztosítások esetében egyébként érdemes tudni, hogy a biztosított egészségi állapota kiemelt jelentőséggel bír. Míg egy nemdohányzó személy esetében a havidíj akár kétezer forint alatt kihozható, addig egy dohányosnak legalább hétezer forintot kell ugyanazért a szolgáltatásért fizetnie havonta. Nyilvánvaló tehát, hogy a komoly egészségügyi kockázatokat magukban hordozó állapotok, betegségek vagy akár csak az életmód is hatással lehet arra, mennyire szeretné magát bebiztosítani anyagiakkal a szolgáltató.

Sokan vannak, akik nehezen igazodnak el az életbiztosítási ajánlatok között. Nem véletlen, hiszen a biztosítók széles választékkal vannak jelen a piacon. Természetesen nagyon fontos, hogy saját igényeinkkel és lehetőségeinkkel tisztában legyünk, hiszen ez már egy hasznos támpontnak bizonyul a választáskor. Érdemes független biztosítási szakértő segítségét is kikérni, akár visszahívás útján, hiszen így egyeztethetőek a lehetőségek és a személyes elvárások. Az életbiztosítás kalkulátor szintén hasznos lehet, használatával ugyanis előre tájékozódhatunk arról, hogy a félretenni kívánt összeg és a futamidő tekintetében melyek a leginkább releváns ajánlatok.

A megtakarítással kombinált életbiztosítás remek döntés akkor, ha a klasszikus konstrukciónál valamivel többet, mást, praktikusabbat szeretnénk kapni. Akár hosszú távú céljaink is elérhetővé válnak azzal, ha időben elkezdünk takarékoskodni.
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását