2021. január 16. - Gusztáv

Ne utazzanak Venezuálába - ha amerikaiak

Közleményben tanácsolta el az amerikai állampolgárokat kedden a venezuelai utazástól az amerikai külügyminisztérium, amit dél-amerikai országban uralkodó "bűnözéssel, polgári engedetlenséggel, rossz egészségügyi infrastruktúrával és az Egyesült Államok állampolgárainak önkényes letartóztatásával és fogva tartásával" indokolt.
2019. január 30. szerda 08:07 - HírExtra
 

A külügyi tárca megjegyezte: előfordulhat az is, hogy a venezuelai hatóságok nem értesítik az amerikai nagykövetséget amerikai állampolgárok letartóztatásáról, és megtagadhatják vagy veszélyesen hosszú ideig késleltethetik a konzuli látogatást a fogvatartottaknál.

A már a dél-amerikai országban tartózkodóknak a minisztérium azt ajánlotta, hogy sötétedés után ne utazzanak városok között, este kerüljék el a caracasi nemzetközi repülőteret, és Caracasban se menjenek ki az utcára, ne szálljanak be nem hivatalos taxiba és ne használják a repülőtér környékén lévő pénzkiadó-automatákat.

A külügyminisztérium javasolta a demonstrációk elkerülését is, továbbá szorgalmazta, hogy az amerikai állampolgárok regisztráljanak a minisztérium által működtetett Okos Utazó Program internetes oldalán, amelynek révén értesülhetnek az aktuális helyzetről és riasztásokról.

A Miami Herald című lap kedden azt közölte, hogy Venezuela miami konzulja is - a venezuelai washingtoni nagykövetség katonai attaséjához hasonlóan - az Egyesült Államok által ideiglenes államfőként elismert Juan Guaidó oldalára állt. Scarlett Salazar videóüzenetben tudatta döntését, leszögezve, hogy "demokratikus elvei és értékrendje" ösztökélték őt erre a lépésre. A videóüzenetben más diplomatákat is Guaidó támogatására sürgetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását