2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Harmadszor tartották meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen két kategóriában hirdettek győztest. Az india pale ale sörök között egy szentesi, a „speciality” kategóriában pedig egy citromhéjjal készült savanyú sör győzött.
2019. január 27. vasárnap 09:08 - HírExtra
 

A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin 2018-ban harmadik alkalommal szervezte meg az Ország Söre szavazást. A verseny két kategóriája a kézműves sörfőzdék között legnépszerűbb india pale ale (IPA) és a sörfőzői kreativitásnak legnagyobb teret adó „speciality” csoport lett, amely kategóriába a különleges, esetenként rendhagyó főzetek kerülhettek.

A mezőny összeállításához a szervezők a magyarországi kézműves sörfőzdéket kérték fel: a hazai kisüzemek kategóriánként 1-1 sörüket jelölhették a versenyre. Összesen 33 sörfőzde vállalkozott a megmérettetésre, akik szakmai szavazatokkal is segítették az Ország Söre kiválasztását.

A közönségszavazásban több mint 1500 sörkedvelő vett részt, akik szavazataiból mindkét kategóriában összeállt a legjobbak listája. A „speciality” sörök közül – azok stílusbeli változatossága miatt – tisztán a közönségszavazatok döntötték el a sorrendet. Ezek alapján a harmadik legnépszerűbb sörspecialitás a Reczer Ser T30 nevű Coffe Milk Stoutja lett, a második helyet a miskolci zip’s sörfőzde Habanero Never Dies nevű, chilis, new england sour pale ale söre szerezte meg, míg a legjobbnak a budapesti Fehér Nyúl Sörfőzde Rafa nevű, laktózzal és citromhéjjal készülő sour pale ale söre bizonyult.

A közönségszavazáson legjobb eredményt szerzett IPA-kat szerdán este, a Beerselection sörszaküzletben, vakkóstolón tartott bírálaton a szakmai zsűri (Reczer Gábor – Reczer Ser, Lados Péter – Yeast Side Sörfőzde, Kelemen Ottó – OK Brewery, Pazinczar Péter – TuffBuzz és Beer Week in Budapest) értékelte.





Harmadik helyezett lett a Mad Scientist Jam 72 IPA-ja, a második helyet a Horizont Sörök Gentle Bastard-ja szerezte meg. A zsűri egyhangú döntése szerint idén a legjobb IPA-nak választott tétel a szentesi Zentus Craft Beer, eredetileg a szegedi Cirmi Gasztrokocsma számára főzött, Tropical Kitty nevű IPA-ja lett.

A zsűri a kóstolást követően kiemelte, hogy a részt vevő sörfőzdék és a közönség szavazatai alapján a döntőig eljutott sörök egyaránt magas minőséget képviseltek, a sörökre adott pontszámok alapján szoros, de egyértelmű végeredmény született.

Az Ország Söre megmérettetésre legközelebb egy év múlva kerül sor, a szervezők ígérete szerint továbbra is igyekeznek a visszajelzések alapján tökéletesíteni a megmérettetés menetét, tovább emelve az Ország Söre díj presztízsét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását