2021. január 16. - Gusztáv

Készül az EU oroszok ellen

Az uniós tagállamok külügyminiszterei hétfői brüsszeli ülésükön véleményt cserélnek az unió félretájékoztatással szembeni lehetséges lépéseiről, előkészítik a februárban esedékes EU-Arab Államok Ligája találkozót, és hétfő délután, valamint kedden részt vesznek a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) és Afrikai Unióval való találkozón.
2019. január 21. hétfő 11:16 - HírExtra
 

Az uniós tagállamok külügyminiszterei a félretájékoztatással szembeni, az Európai Bizottság által 2018 decemberében előterjesztett cselekvési terv végrehajtásáról egyeztetnek, és a tervek szerint elsősorban annak külső vonatkozásaival foglalkoznak.

A külügyminiszteri tanács ülésének részleteit ismerő uniós források szerint a külső vonatkozások elsősorban az oroszországi eredetű dezinformációs tevékenység felderítésére, megfékezésére és felszámolására összpontosít, amely tevékenység információk szerint elsősorban a májusban esedékes európai parlamenti választások befolyásolására irányulnak. Mint közölték, a miniszterek az álhírek gyors felismerése, ellenőrzése és terjedésük saját eszközökkel való megállítására összpontosító akcióterv lehetőségeit tekintik át.

A tanács megbeszélést tart a 22. EU- Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) miniszteri szintű találkozóról, amelyet a külügyminiszterek ülésének napján tartanak Brüsszelben, és várhatóan következtetéseket fogad el az EU és a legdinamikusabban fejlődő gazdaságú ázsiai országok közötti kapcsolatokról, a kapcsolatok szorosabbra fűzésének lehetőségeiről.

A külügyi tanács előkészítő megbeszélést tart az EU-Arab Államok Ligája miniszteri találkozóhoz. Ezt február 4-én tartják Brüsszelben, a február 24-25-én az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tervezett csúcstalálkozót megelőzően.

A találkozók témái között szerepel egyebek mellett a migráció okozta kihívások kezelése, valamint a közel-keleti helyzet, Jeruzsálem státusa és a szíriai konfliktus alakulása okozta feladatok áttekintése.

A hétfőn kezdődő kétnapos EU-Afrikai Unió miniszteri szintű találkozón a külügyminiszterek megvitatják az együttműködések előrehaladását az afrikai partnerországokkal. A találkozó fő témái között szerepel a béke és a biztonság megteremtése és megőrzése, a kereskedelem, beruházás és a gazdasági integráció erősítése, valamint az együttműködés megerősítése a szabályokon alapuló globális rend támogatása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását