2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Siker az állatbarát plakátpályázat

Óriási érdeklődés övezte az állatbarát plakátpályázatot, melyre összesen 4 országból 5122 plakátterv érkezett be. Október 4. az Állatok Világnapja alkalmából Állatbarát Plakátpályázatot hirdetett az Orpheus Állatvédő Egyesület.
2019. január 15. kedd 13:04 - HírExtra
  Olyan állatvédelmi témák ihlették alkotásra a gyermekeket és a felnőtteket, mint pl. a cirkusz, a kísérleti - laboratóriumi állatok, a bundagyártás, a sintértelepek, az állatmenhelyek, a felelős állattartás, házi kedvencek, a gazdasági állatok, a természet állatai. Az alkotások legjava érdemes lehetett volna a jutalmazásra. A legjobbnak ítélt 28 alkotó értékes díjazásban részesült, összesen félmillió forint összértékben kaptak az oklevél mellé díjakat, vásárlási utalványokat.

Felelős állattartásra nevelés

A kilencvenes évek óta intenzív környezetvédelmi szemléletformáló munkát folytat az Orpheus Állatvédő Egyesület. A cél az, hogy a felelős állattartás beépülhessen a lakosság mindennapjaiba. Egy olyan világ kialakításában veszünk részt ezáltal, ahol fontos az érezni - szenvedni képes élőlényekre az odafigyelés, legyen az gazdasági haszonállat vagy házi kis kedvenc - fogalmazott Seres Zoltán, az egyesület vezetője.

Kiadványok készülnek a plakáttervekből

A legjobb állatvédelmi témákat bemutató alkotásokból az állatvédő egyesület lehetőségek függvényében oktatást és szemléletformálást segítő kiadványokat készít. A www.zug.hu Állatbarát Web Kuckóba és a közösségi oldalakra folyamatosan kerülnek fel a díjazott alkotások, melyekből állatos plakátok, képeslapok és szemléltető kiadványok láthatnak napvilágot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását