2024. április 29. - Péter

Pálinka a Parlamentben

Az legjobbnak bizonyuló magyar pálinkát december 6-án elhelyezik a Vajdahunyad várában lévő Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és a parlamentben is, nemzeti kincsként való megőrzésre - közölte az MTI-vel a gyulai pálinkafesztivál szervezője.
2008. február 8. péntek 17:33 - Hírextra
Április 18-21. között rendezik Gyulán a soron következő nemzetközi pálinka- és gyümölcspárlat-versenyt. Itt adják át - hagyományosan - az ország legjobb pálinkájának kijáró oklevelet is.

A győztes nemes italt - immár nemzeti kincsként való megőrzés céljából - december 6-án az ország házába is elviszik majd a pálinkatermelők, nemcsak a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba.
Két éve 368, tavaly 457, idén várhatóan még több pálinkát és gyümölcspárlatot neveznek be a versenyre, több mint 600 mintával.

A felhívás és a versenyszabályzat több nyelven a www.palinkafesztival.hu honlapon is elolvasható.
A szervezők nem titkolt célja, hogy 2011-ben és 2012-ben a gyulai pálinkaverseny legyen Európa legnagyobb gyümölcspárlat "bajnoksága" - hangzott el a Vajdahunyad várában rendezett pénteki tájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását