2024. március 29. - Auguszta

A Google-t bírságolják az oroszok

Ismételten az Oroszországban tiltott tartalmak kiszűrésére, valamint az orosz szövetségi állami információs rendszerhez (FGISZ) való csatlakozásra szólította fel az amerikai Google céget az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).
2019. január 15. kedd 15:02 - HírExtra
 

A Google-hoz intézet második felszólításról Vagyim Ampelonszkij, a Roszkomnadzor sajtótitkára számolt be újságíróknak kedden Moszkvában. Mint mondta, az amerikai informatikai cég nem fizette ki azt az 500 ezer rubeles bírságot, amelyet a hatóság azért szabott ki rá december 11-én, mert nem csatlakozott a FGISZ-hez.

A befizetés határideje február 20-án jár le, ha a Google addig nem fizet, a bírság összege 700 ezerre emelkedhet (egy rubel = 4,20 forint).

Vagyim Szubbotyin, a Roszkomnadzor helyettes vezetője decemberben kilátásba helyezte a Google keresőmotorjához való oroszországi hozzáférés blokkolását arra az esetre, ha a cég továbbra sem távolítja el keresési találatai közül a tiltott oldalakat. Elismerte ugyanakkor, hogy a jelenleg érvényes orosz jogszabályok a hozzáférés akadályozását egyelőre nem, csak a bírságolást teszik lehetővé, ezért, mint mondta, törvénymódosításra lesz szükség.

Szubbotyin elmondta: a Google-től az várja el a hatóság, hogy egy szeptemberben elfogadott törvény értelmében szűrje ki a gyermekpornográfiára, az öngyilkosságra, a kábítószerekre, a szerencsejátékra, az alkoholárusításra, a terrorizmusra és szélsőséges tartalmakra utaló linkeket. Megfigyelők szerint az orosz tilalmi listán politikai okokból tiltott oldalak, így ukrán hírportálok is szerepelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását