2024. április 19. - Emma
Nemcsak Csehország, hanem az egész EU számára kedvező az Európai Unió csütörtöki csúcstalálkozóján migrációs ügyekben született megállapodás - vélekedett Jan Hamácek cseh bel- és külügyminiszter egy beszélgetésben, amely a közszolgálati hírtelevízió (CT24) honlapjára került fel szombaton.
2018. június 30. szombat 12:08 - HírExtra
 

A menekültkvóták levétele az unió napirendjéről pedig a visegrádi négyek sikerét jelenti - tette hozzá a cseh diplomácia irányítója.

"Bár a migrációs ügyek megvitatása hosszan tartott és nehéz volt, a politikai vezetők megállapodása pozitív hír nemcsak Csehország, hanem bizonyosan az egész Európai Unió számára is. Azt gondolom, hogy mindnyájan elégedettek lehetünk" - fejtette ki Jan Hamácek, aki szerdán vette át a belügyi és a külügyi tárca vezetését.

Arra a felvetésre, hogy mégis konkrétan kinek a győzelme a csúcstalálkozón született migrációügyi megállapodás, Hamacek azt mondta: "Mindannyiunké, mert még azok is, akik korábban a kvótákat támogatták, idővel rájöttek, hogy ezek nem működnek. Leszögezhetjük: Visegrád győzelme, hogy sikerült nyugati partnereinket meggyőzni az igazunkról, hogy a rendszerszintű megoldás nem a kvótákban rejlik, hanem az Európai Unión kívül, a külső határok hatékonyabb védelmében" - magyarázta a cseh miniszter.

A nyugati uniós tagállamok fokozatosan elfogadták a visegrádi négyek érvelését - emelte ki. "Elmondhatjuk tehát, hogy ez (a menekültkvótákról való lemondás) Visegrád, vagyis Közép-és Kelet-Európa országainak sikere" - húzta alá Hamácek a beszélgetésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását