2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház arra számít, hogy június 12-én megtartják a csúcstalálkozót Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között - közölte Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerdán Washingtonban.
2018. május 31. csütörtök 07:04 - HírExtra
 

Sanders, aki kedden jelentette be, hogy jelenleg egy amerikai delegáció folytat tárgyalásokat a két Korea közötti demilitarizált övezetben egy észak-koreai küldöttséggel, szerdai szokásos napi sajtóértekezletén leszögezte: az amerikai és az észak-koreai tisztségviselők szerdán ismét megbeszéléseket tartottak, és a tárgyalásokat csütörtökön is folytatják. Az egyeztetések eddig pozitívak voltak - hangsúlyozta a szóvivőnő, hozzátéve, hogy Washington az eredetileg kijelölt időpontban, június 12-én tartandó találkozóra készül.

Az egyeztetések az Egyesült Államokban is folynak, személyesen Mike Pompeo külügyminiszter irányításával. Az amerikai diplomácia vezetője szerdán délután - miután tanácskozott Donald Trump elnökkel - New Yorkba utazott, ahol az észak-koreai hírszerzés volt főnökével, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának jelenlegi tagjával találkozik. Kim Jong Csol, akit sajtójelentések Kim Dzsong Un jobbkezeként mutatnak be, Pekingből érkezett az amerikai metropoliszba.

Az amerikai elnök még kedden az egyik Twitter-bejegyzésében azt közölte: "nagyszerű csapatot alakítottunk ki az Észak-Koreával folytatandó tárgyalásokra".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását