2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Venezuelát bünteti Trump

Donald Trump amerikai elnök hétfőn újabb szankciókról írt alá rendeletet Venezuela ellen.
2018. május 22. kedd 07:17 - HírExtra
  

Az új büntetőintézkedések megtiltják az amerikai állampolgároknak, hogy kereskedelmi tevékenységet folytassanak, vagy a venezuelai olajiparból vagy más ágazatokból származó vagyontárgyakat felvásároljanak.

A szankciókat ezúttal nem a pénzügyminisztérium foganatosította, hanem Trump elnöki rendeletbe foglalta.

A döntést a Fehér Ház jelentette be, közölve, hogy az elnök már alá is írta.

"A mai elnöki rendelet újabb korrupciós lehetőséget zárt el: megtagadja a korrupt tisztségviselőktől, hogy kenőpénz ellenében közvagyont értékesíthessenek" - nyilatkozott amerikai újságíróknak egy, neve elhallgatását kérő amerikai kormányzati tisztségviselő.

Elemzők ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy Washington ezúttal sem sújtotta közvetlen szankciókkal a dél-amerikai ország olajiparát.

Az amerikai kormányzat "csalásnak" minősítette a vasárnapi venezuelai választásokat, amelyekből alacsony részvétel mellett ugyan, de változatlanul a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro került ki győztesen.

Mike Pence amerikai alelnök - aki az Amerikai Államok Szervezetének minap tartott csúcsértekezletén Venezuela kizárását javasolta - hétfőn kijelentette: a venezuelai választások "sem szabadok, sem tisztességesek" nem voltak. Az alelnök "hamis választási folyamatról" beszélt, amelynek eredménye ezért szerinte "törvénytelen", és csapás "Venezuela büszke demokratikus hagyományaira". Pence hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok "a diktatúra ellen, Venezuela népe mellett áll ki".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását