2024. április 23. - Béla

Mi folyik Szlovákiában?

Helyes, de megkésett lépésként értékelték szerdán a pozsonyi lapok Tibor Gaspar szlovák országos rendőrfőkapitány menesztését.
2018. április 18. szerda 11:36 - HírExtra
 

A kormányfő nem tanúsított túl nagy bátorságot, a rendőrfőkapitány saját maga mondta tollba a felmondását - írta a pozsonyi Hospodárské Noviny. Amikor Tomás Drucker belügyminiszter felvállalta a felelősséget nézeteiért és távozott, a rendőrfőkapitánynak azonnal követnie kellett volna, ehelyett azonban Gaspar az utolsó pillanatban "hosszabbításra" kapott lehetőséget - jegyezte meg a cikk írója, Martin Behúl utalva arra, hogy a rendőrfőkapitány nem azonnali hatállyal, hanem május végével távozik posztjáról.

Peter Pellegrini kormányfő megbízott belügyminiszterként megtette azt, ami az adott helyzetben az egyedüli helyes lépés volt - írta a rendőrfőkapitány menesztéséről a baloldali Pravda. A lap kommentátora, Peter Javúrek megjegyezte: ha Pellegrini és kormánya, illetve az azt alkotó koalíció pártjai azt akarják, hogy a jelenlegi légkörben (amelyet az újságíró-gyilkosság miatti politikai válság idézett elő) legyen még esélyük arra, hogy megvédjék magukat, s legalább azt az érvet felhozhassák, hogy mindent megtettek, amit lehet. Az, hogy valóban megtesznek-e mindent, jelenleg még nem lehet megmondani, az viszont igaz, hogy Gaspar távozásával megtettek ebben az irányban egy jelképes, de politikailag jelentős lépést - tette hozzá a kommentátor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását