2021. április 10. - Zsolt

Unió a kisebbségek jogaiért

Az Európai Bizottság október 3-ig közli álláspontját a Minority SafePack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezésről, amelyet több mint 1,2 millióan írtak alá - mondta az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
2018. április 5. csütörtök 10:50 - HírExtra
 

Vincze Lóránt közölte: a következő három hónapban a nemzeti hatóságok ellenőrzik az aláírásokat, amelyek ezután az Európai Bizottság elé kerülnek.

Hozzátette: közmeghallgatás is várható az Európai Parlamentben, majd október 3-ig az Európai Bizottságnak közölnie kell álláspontját az üggyel kapcsolatban.

Ezzel a kezdeményezéssel a kisebbségek a kezükbe vették sorsukat; először az erdélyi magyarok mozdultak meg, majd sikerült továbbgyűrűztetni az aláírásgyűjtést - mondta a FUEN elnöke.

Közölte: a Minority SafePack kezdeményezéssel azt akarják elérni, hogy az Európai Unió szavatolja a megszerzett jogokat, bátorítsa a joggyakorlatok megosztását a dél-tiroli autonómiától a finnországi személyi elvű autonómiáig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását