2020. október 25. - Blanka, Bianka

67 év börtönt kapott az iszlamista terrorista

Első fokon összesen 67 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy belgrádi bíróság szerdán azt a hét férfit, akit több terrorcselekmény elkövetésével, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel való együttműködéssel, valamint a külföldi harcokra történő toborzással vádoltak. Ez az első olyan ítélet Szerbiában, amelyet az IÁ-val összefüggő terrorcselekmények miatt mondtak ki.
2018. április 4. szerda 16:19 - HírExtra


A szerb sajtó beszámolói szerint három vádlottra távollétében szabták ki az ítéletet, mert még szökésben van, nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene.

A legsúlyosabb ítélet 11 év, míg a legenyhébb 7 és fél év letöltendő börtönbüntetés volt.

A férfiakat azzal vádolták, hogy 2013-ban felvették a kapcsolatot az akkor már terrorszervezetnek minősített Iszlám Állammal és an-Nuszra Fronttal, majd Szerbiában és a nyugat-balkáni országokban pénzt gyűjtöttek, amelyből a szíriai és az iraki harcterekre induló szerbeket finanszírozták, valamint további harcosokat toboroztak.

Az ügyészség szerint legalább 24 ember jutott ki a szíriai harctérre a közreműködésükkel. Az egyik elítélt, Abid Podbicanin az ügyészség szerint a balkáni harcosok hadtestét vezette Szíriában, később több internetes oldalon is azt lehetett olvasni, hogy meghalt a harcokban, erre azonban egyelőre nincs bizonyíték. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását