2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Nincs vetélytársa Vlagyimir Putyin orosz elnöknek jelenleg a politika Olümposzán - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak.
2018. január 30. kedd 06:47 - HírExtra
 
Peszkov így válaszolt arra a kérdésre, hogy a Kreml politikai fenyegetésként tekint-e Alekszej Navalnij ellenzéki politikusra, akit vasárnap több órára őrizetbe vettek egy általa meghirdetett, az elnökválasztás bojkottjára felszólító tüntetésen.

"Vlagyimir Putyin népszerűségi szintje messze meghaladja Oroszország határait. Aligha kételkedhet bárki is abban, hogy Putyin a közvélemény abszolút vezetője, a politikai Olümposz abszolút vezetője, akivel jelenleg aligha tud bárki is komolyan konkurálni" - mondta a szóvivő.

"Putyin nem egyszer megerősítette vitathatatlan vezető szerepét, és továbbra is így tesz majd" - mondta.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a tiltakozó akciók Oroszországban nem sérthetik meg a törvényt és a közrendet. Szavai szerint a Navalnij által kezdeményezett tüntetéseket csak "meglehetősen kevés" helyen tartották meg törvényesen, a hatóságokkal egyeztetve, több helyen pedig a szervezők megsértették a törvényt azzal, hogy elutasították a nekik a demonstráció számára felajánlott helyszínt.

Peszkov szerint egyébként az Egyesült Államok a márciusi orosz elnökválasztást próbálja meg befolyásolni a washingtoni pénzügyminisztériumnak a Kreml közeli tisztségviselőkről, politikusokról és oligarchákról készített, a tervek szerint a nap folyamán nyilvánosságra hozandó jelentésével. Úgy vélekedett, hogy a Moszkva által alaposan tanulmányozandó lista publikálásának, amely önmagában még nem ér fel egy újabb szankcióhullámmal, nincs különösebb jelentősége.

A lista a várakozások szerint alapjául szolgál majd az orosz magánszemélyek, hadiipari és energetikai vállalatok, valamint a pénzügyi szektor és a biztonsági szakszolgálatok ellen bevezetendő amerikai büntetőintézkedéseknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását