2021. április 10. - Zsolt

Operavizsga Fesztivál indul

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói mellett a Shanghai Konzervatórium, a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Holland Nemzeti Operaakadémia növendékei mutatkoznak be a január 16-án kezdődő Operavizsga Fesztiválon a Zeneakadémián.
2018. január 10. szerda 07:06 - HírExtra
 

A 2018-as fesztivál a Sanghaji Konzervatórium kortárs előadásával, a Tang Hsziencu című kínai operával veszi kezdetét. Gian Carlo Menotti A médium című művét a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia produkciójában láthatják az érdeklődők január 18-án. A hazai zeneakadémista növendékek opera-patchworkkel készülnek, amely Armida történetét helyezi a középpontba kortárs zenei reflexiókkal egybekötve január 19-én. Az Operavizsga Fesztivált a Holland Nemzeti Operaakadémia zárja január 28-án Britten Lukrécia meggyalázása című alkotásával - közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel.

Immár hagyományosnak tekinthető a januári operavizsga időpontjához igazított Zeneakadémia Operavizsga Fesztivál megszervezése, évről-évre más és más társintézményekkel együttműködésben. Idén már nemcsak Európából, hanem távolabbi földrészekről is érkeznek vendégelőadók és mutatják be előadásaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A seregszemle előadásai a teljes operairodalom évszázadaiból mutatnak be zenei különlegességeket, immár ötödik alkalommal.

"A mai operajátszás komplex tudással rendelkező fiatalokat vár. Már nemcsak a hang, a vokális tudás számít, hanem a prózai színészekkel egyenrangú, intenzív színpadi jelenlét, kifinomult mozgáskultúra, az énekelt és beszélt hangok váltakozása" - idézi a közlemény Meláth Andrea operaénekes, az Operavizsga fesztivál egyik elindítója, a Zeneakadémia Ének Tanszéke vezetőjének gondolatait.

Meláth Andrea szerint a fiatal énekesek számára elengedhetetlen a nemzetköziségben történő gondolkodás, a kapcsolatrendszer bővítése, ezért is rejt fantasztikus lehetőséget a fesztivál. A fellépő diákok betekintést nyerhetnek különböző kultúrákból érkező fiatal kollégáik munkájába, így jelen tudásukat sokkal reálisabban láthatják, összehasonlítva más nemzetek produkcióival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását