2022. május 22. - Júlia, Rita

DK: Iparszerűen nyúlják le az EU-s pénzeket

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint iparszerűvé vált az uniós pénzek lenyúlása, amit egy közelmúltban visszavont pályázat is példáz.
2018. január 5. péntek 16:40 - HírExtra
 
Nagy-Huszein Tibor, az ellenzéki párt alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Miniszterelnökség arra hivatkozva törölt egy vidéki fejlesztésről szóló uniós pályázatot, hogy a beérkezett pályázatok fele csalásra épült.

A DK politikusa szerint ezzel a kormány átlépett egy határt, ugyanis a csalók kizárása és szankcionálása helyett legalább 7 ezer tisztességes pályázót büntetett, akik közül több mint ezren, összesen 13,8 milliárd forintos támogatást kaphattak volna.

"A fejétől bűzlik a láb" - fogalmazott Nagy-Huszein Tibor, majd hangsúlyozta, az eset arról is árulkodik, hogy az uniós pénzek kisajátításának gyakorlata az ország vezetőitől begyűrűződött a kisebb vállalkozásokhoz is.

A DK alelnöke kérdésekre válaszolva hazugságnak nevezte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek egyik fő feladata a DK-s pártmunka, szórólapozás volt. Nagy-Huszein Tibor kiemelte, a szövetkezetek szervezetten nem támogatták pártját, ugyanakkor szerinte az nem zárható ki, hogy az ott dolgozók munkaidejükön kívül, magánemberként szórólapoztak vidéki jelöltjeiknek. A DK kampányát nyugdíjasok is támogatták, ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy a nyugdíjfolyosító segítené a pártot - szemléltetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását