2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint.
2017. december 28. csütörtök 08:46 - HírExtra
   Itthon Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb úti cél, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Az utakon a legnagyobb forgalomra december 27-én és 2018 első napján számíthatunk. Sztárfellépő, lakoma és gyermekprogramok a legvonzóbb vendégcsalogatók.

Teltházzal zárja az évet a legtöbb magyarországi szálláshely: a Szallas.hu friss, szilveszteri foglalási adatai szerint az év végi kiemelt időszakban ráadásul több mint 50 százalékkal drágábban értékesítik szolgáltatásukat a szállásadók. „Előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával a vendégek, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki” – ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A többség párban vagy nagyobb társaságban utazik ilyenkor, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre.

A végleteké az év vége

A Szallas.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás nem kevesebb mint 30 napra szól, míg a legnagyobb létszám 34 főt jelent. A legalacsonyabb értékű foglalás 2 100, míg a legdrágább több mint 1 200 000 forintot kóstált. „A szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 Forint, 13 százalékkal több, mint tavaly” – árulta el Szigetvári József. Az előfoglalási adatok alapján a legnagyobb csúcsra december 27-én lehet számítani, ekkor lesz a legerősebb a forgalom az utakon és a szálláshelyeken egyaránt.

Budapest, Eger és Szeged vonzza a legtöbb vendéget szilveszterkor

A legtöbben Budapestről, Kecskemétről és Győrből indulnak útnak szilveszterezni. A legvonzóbb úti célokban tavalyhoz képest nincs sok változás: a főváros, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb tumultusra az év utolsó hétvégéjén, a tavaly második helyezett Hajdúszoboszló idén a 4. helyre szorult. Aki külföldre indul, a környező országokba foglalt: Lengyelország és Szlovákia a legcsalogatóbb a magyar vendégek számára. „Idén Zakopane, Krakkó és Pozsony a legnépszerűbb külföldi úti célok” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Sztárvendég, gigászi lakoma, gyerekprogram – így búcsúztatjuk 2017-et

A szállásadók mindent megtesznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat: sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. „Partnereinknél többek között Tóth Vera, Nagy Feró, Bereczki Zoltán és Kovács Kati is énekelnek majd, de különböző zenekarok és tánckarok fellépése is kellő vonzerővel bírnak – mondta Szigetvári József. – Évről évre egyre több helyen bűvészestet tartanak, azonban idén nemcsak a mágusok varázsolnak, Lajsz András, a koktélkirály is megcsillogtatja tehetségét.” A szilveszter sokszor családi program, de erre már felkészült a legtöbb szálláshely a portál adatai szerint: gyermekfelügyelet, játszóház, animátorok állnak rendelkezésre, és különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal kötik le a kicsik figyelmét. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az új év köszöntő csomagnak.

TOP 10 belföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

(zárójelben a tavalyi helyezése)



1. Budapest (1.)

2. Eger (4.)

3. Szeged (3.)

4. Hajdúszoboszló (2.)

5. Hévíz (9.)

6. Gyula (8.)

7. Pécs (6.)

8. Siófok (7.)

9. Miskolctapolca (-)

10. Zalakaros (-)



TOP 10 külföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Pozsony

4. Wrocław

5. Dóval

6. Białka Tatrzańska

7. Liptószentmiklós

8. Poznań

9. Újtátrafüred

10. Karpacz



Vendégcsalogató sztárvendégek 2017-ben:

• Tolvai Renáta

• Détár Enikő

• Tóth Vera

• Marót Viki

• Janicsák Veca

• Kovács Kati

• PRINCESS együttes

• St. Martin

• Szandi

• Südi Iringó
Forrás: Sakkom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását