2020. augusztus 15. - Mária

Csökkent a gumigyár nyeresége

Magasabb forgalom mellett csökkent az Apollo Tyres Ltd. indiai gumiabroncs gyártó konszern nyeresége pénzügyi éve második negyedévében - tájékoztatta hétfőn a az MTI-t az Apollo Tyres Hungary Kft.
2017. november 13. hétfő 14:22 - HírExtra
 

Az Apollo Tyres 2017/18-as pénzügyi éve szeptemberrel zárt második negyedévében 34,18 milliárd rúpia (140 milliárd forint), az egy évvel korábbinál 11 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 1,4 milliárd rúpia nettó nyereséget ért el, kisebbet az egy évvel korábbi 2,6 milliárd rúpiánál.

A működési eredmény 3,05 milliárd rúpiára csökkent 4,38 milliárdról, a bevételarányos bruttó jövedelmezőség 8,9 százalékra 13,2 százalékról.

Az első üzleti félévében 69,55 milliárd rúpia értékesítési árbevételt ért el az Apollo Tyres, 5 százalékkal magasabbat az előző évi 66,16 milliárd rúpiánál. Nyeresége 2,28 milliárd rúpiára csökkent a tavalyi első félévi 5,74 milliárd rúpiáról.

A bevételarányos jövedelmezőség romlását Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke a nyersanyagárak második negyedévi 15 százalékos éves növekedésével indokolta. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a folyamatban lévő kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően a vállalat az elkövetkező negyedévekben forgalmának további növekedésére számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását