2019. december 9. - Natália

Három évig ül a rabló

Három év egy hónap börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 23 éves férfit, aki néhány napja a 4-es villamoson egy nő kezéből kikapta a mobiltelefonját, majd az utána futó nőt a földre lökte. A menekülő rablót három futó férfi érte utol a Margitszigeten, ők tartották vissza a rendőrök megérkezéséig. Az ítélet jogerős.
2017. szeptember 25. hétfő 15:02 - HírExtra

Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfi múlt csütörtök reggel a 4-es villamoson utazott a budai oldalról Pest felé, eközben felfigyelt egy telefonáló nőre. Amikor a villamos megállt a Margit hídnál, kikapta a nő kezéből a mobiltelefont, leugrott a járműről és futni kezdett.

A nő az elkövető után futott, a peronon utol is érte, hátulról megfogta a pulóverét, hogy visszaszerezze a telefonját. Ekkor a férfi szembefordult vele, és két kézzel meglökte, amitől a nő elesett.

A vádlott ezután a Margitszigetre futott, de a sértett továbbra is követte, és az ott futó férfiaktól kért segítséget. A három futó végül megállította a rablót és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

A főügyész közölte: a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség - a XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozásának eredményeként - a férfit rablás bűntette miatt már másnap gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és a férfit jogerősen három év egy hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását