2019. december 8. - Mária

Többet hozunk be, mint amit kiviszünk

Júliusban az export euróban kifejezett értéke 5,2 százalékkal, az importé 11,3 százalékkal nőtt. A jelentős ütemkülönbség miatt a kereskedelmi mérleg többlete 359 millió euróval 322 millió euróra csökkent - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A többlet 2014 októbere óta nem volt ilyen alacsony.
2017. szeptember 8. péntek 13:52 - HírExtra
 
Az év első hét hónapjában 9,2 százalékkal nőtt a kivitel és 12,4 százalékkal a behozatal. Az exporttöbblet 964 millióval csökkent a múlt év azonos időszakához hasonlítva és 5,153 milliárd eurót tett ki.

A júliusi export értéke 7,604 milliárd euró, az importé 7,282 milliárd euró volt. Az export az idei legalacsonyabb érték és 1,220 milliárddal alacsonyabb az előző havinál, de 379 millióval több az egy évvel korábbinál. Az export alakulása nyilvánvalóan összefügg az ipar gyenge júliusi teljesítményével, amely volumenében 4,8 százalékkal elmaradt a júniusitól és alig 0,2 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

Az import viszont alacsonyabb az előző két havinál, a júniusitól 544 millió euróval marad el, és 739 millió euróval haladja meg az egy évvel korábbit.

A külkereskedelmi termékforgalom júliusi részletes adatait október 2-án közli második becslése alapján a KSH.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását