2020. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

Románia szekere beindult

Az első hét hónapban 8,1 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.
2017. szeptember 4. hétfő 15:31 - HírExtra
 
A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a növekedés 7,4 százalék volt. A bővülést főként az üzemanyag-értékesítés generálta, amely 10,7 százalékkal gyorsult, de a nem élelmiszerekből is 10,6 százalékkal többet adtak el a vizsgált időszakban. Az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítése 3,8 százalékkal emelkedett.

Júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 10,1 százalékkal nőtt a tavalyi hetedik hónaphoz mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a növekedés 8,2 százalék volt.

Tavaly egész évben 13,5 százalékkal emelkedett a román kiskereskedelmi forgalom 2015-höz viszonyítva, miután a hatóságok több lépcsőben csökkentették az általános forgalmi adót. Elemzők arra számítanak, hogy az idén kisebb lesz a kiskereskedelmi forgalom növekedése a tavalyihoz képest, de így is a belföldi fogyasztás lesz a gazdasági növekedés fő hajtóereje.

A román kormány az idén 5,2 százalékos GDP-bővülésre számít, miután az első fél évben a gazdaság növekedése 5,8 százalékra gyorsult a tavalyi azonos időszakhoz mérten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását