2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

New York Bronx negyedében vádat emeltek egy amerikai férfi ellen, mert a Közel-Keleten csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.
2017. június 23. péntek 07:40 - HírExtra
 
A 30 éves Saddam Mohamed Raishanit a Kennedy nemzetközi repülőtéren tartóztatták le, amikor felszállni készült egy - a portugál fővároson, Lisszabonon keresztül - a törökországi Isztambulba induló járatra.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az amerikai állampolgárságú férfi még januárban elmondta egyik ismerősének, aki történetesen a belbiztonsági szervek informátora volt, hogy korábban segített az egyik barátjának csatlakozni az Iszlám Államhoz, még a repülőtérre is kivitte őt, és jómaga sajnálja, hogy nem csatlakozott a barátjával együtt a terrorszervezethez.

Az informátor májusban összehozta őt egy magát szintén az Iszlám Állam hívének mondó férfival, aki azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) titkos ügynöke volt. Az ügynök azzal csalta lépre Raishanit, hogy javasolta: utazzanak együtt az Iszlám Államhoz harcolni. Együtt kezdték az út megtervezését, Raishani ápolóként akart jelentkezni, a titkos ügynöknek pedig azt javasolta, hogy menekülteket istápoló segélymunkásnak tüntesse fel magát.

Raishani ellen külföldi terrorista szervezetnek nyújtott támogatás miatt emelnek vádat, s ha bűnösnek találják, húsz évig tartó börtönbüntetést szabhatnak ki rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását