2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Folytatódik a török tisztogatás

Az isztambuli tőzsde egykori alkalmazottai közül eddig 57 embert vettek őrizetbe pénteken annak gyanújával, hogy kapcsolatban álltak a hálózattal, amelyet Ankara a tavaly július 15-ei puccskísérletért felelőssé tesz - jelentette az Anadolu török hírügynökség.
2017. május 12. péntek 15:39 - HírExtra
 

A beszámoló szerint az érintettek egy részét az incidens után menesztették munkahelyéről, míg egy másik része azt a ByLock nevű titkosított üzenetküldő alkalmazást használta, amelyet a puccsisták is az államcsínykísérlet előkészítésekor.

A török vezetés azt állítja, hogy az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi mozgalma áll az összeesküvés hátterében.

Az Anadolu úgy tudja, hogy összesen 102 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot. A török hatóságok pénteken 110 helyszínen hajtottak végre rajtaütéseket. A razzia központja Isztambulban volt, de előállításokat foganatosítottak Ankara, Bursa, Kayseri, Balikesir és Giresun tartományokban is.

Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter múlt héten közölt adatai szerint tavaly július 15. óta 48 ezer 636 embert helyeztek előzetes letartóztatásba a hatalomátvételi kísérlettel összefüggésben. Összesen 149 833 ember esetében indult eljárás Törökországban, köztük katonák, rendőrök, bírák, ügyészek, egyetemi tanárok, üzletemberek, újságírók ellen.

Mindemellett több mint 100 ezer embert elbocsátottak vagy felfüggesztettek állásából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását