2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mindehol a mobillal fogunk fizetni

Áttörés jöhet idén Magyarországon a mobilfizetésben a Mastercard felmérése szerint, a megkérdezettek kétharmada szívesen fizetne okostelefonja segítségével - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2017. március 20. hétfő 17:28 - HírExtra
 
A fizetéstechnológiai vállalat felmérése alapján a válaszadók 67 százaléka kipróbálná az új mobilfizetést, 25 százalékuk pedig kifejezetten üdvözölte az új szolgáltatást. A Mastercard szerint az innovatív fizetési mód az egyszerűsége miatt népszerű: a telefonokat az egyérintéses bankkártyákhoz hasonlóan kell hozzáérinteni a terminálokhoz.

A felhasználók szerint ez a megoldás nem csupán gyors és kényelmes, de biztonságos is, a válaszadók túlnyomó többsége ezeket a szempontokat fontosnak tartja - derül ki az elemzésből. Az új technológia terjedését az is segíti, hogy a megkérdezettek 88 százalékának van okostelefonja, amin a magyarok közel fele fizetéssel kapcsolatos alkalmazásokat is használ, a technológiai feltételek pedig országszerte adottak: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint országszerte több mint 83 ezer terminál tesz lehetővé egyérintéses fizetést - írták.

Bár egyelőre nem minden mobilkészülék alkalmas a mobilfizetésre, az újabb operációs rendszerek már képesek kezelni ezt a funkciót is - tették hozzá.

A Mastercard kiemelte, hogy a mobilfizetéses technológia alapját adó egyérintéses rendszer Magyarországon gyorsan elterjedt, így várhatóan az új megoldás is hamar népszerűvé válhat.

A Mobilfizetés Magyarországon című, nem reprezentatív felmérést a Mastercard megbízásából a Free Associations készítette 2016 szeptemberében 300 felnőtt megkérdezésével. A kutatásban 18-59 év közötti, városi, rendszeres jövedelemmel rendelkező kártyatulajdonosok vettek részt, akik okostelefont használnak és online vásárolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását