2021. április 14. - Tibor

Százötven oldalas tanulmány tízmilliárdért?

Az LMP társelnöke szerint nehéz lenne megmondani, mire költött el mintegy 10 milliárd forintot az egykori Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményét azért "szántották be", hogy eltűntessék a pénzköltés nyomait.
2017. március 16. csütörtök 14:15 - HírExtra
Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az intézet olyan projekteket finanszírozott, amelyek egy részéről még a cél sem határozható meg pontosan. Ide sorolta például a családi csődvédelem intézményének bevezetésével járó közgazdasági hatások pénzügyi szempontú vizsgálatát, rámutatva: a projekt honlapja, a modernizacio.hu már a szociális szolgáltatások modernizálását szabja feladatul. 

A program zárultával egy 150 oldalas tanulmány készült, amelynek ára Hadházy Ákos elmondása szerint oldalanként 10 millió forintba került.


Samuel Jackson is bepipult kisséA "tréfa" legjava

Hadházy Ákos szerint az intézet közbeszerzései között "hemzsegnek azok a cégek", amelyek korábban egyáltalán nem foglalkoztak szociális feladatokkal. A személyes gondoskodást végző emberek pályázatainak előzetes elbírálására és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokra például egy olyan céget bíztak meg csaknem 20 millió forintért, amely műkörömépítéssel és annak oktatásával foglalkozik.

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan-bérbeadást végző társaság több mint 16 millió forintot kapott képzési dokumentáció monitorozására, míg a dokumentáció irattárazási jellel való ellátását 24 millió forintért egy rendezvényszervezéssel és étkeztetéssel foglalkozó kft.-re bízták - sorolta Hadházy Ákos. Utóbbiról kijelentette: az nyilvánvalóan "kamu cég", hiszen egy olyan székhelyre van bejelentve, ahová ezerötszáz másik vállalkozás is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását