2020. július 12. - Izabella, Dalma

Trump írdatlan haderőfejlesztésbe kezd

Donald Trump amerikai elnöknek teljes mértékben megbízik Jeff Sessions igazságügyi miniszterben.
2017. március 3. péntek 07:35 - HírExtra
 

Az elnök ezt a virginiai Newport News városában tett látogatása során jelentette ki csütörtökön. Donald Trump a csaknem 13 milliárd dollárból megépült, USS Gerald R. Ford nevű új repülőgép-hordozó anyahajón mondott beszédet.

Beszédében Trump elnök megismételte, hogy kormányzata "az amerikai történelem egyik legnagyobb arányú" haderőfejlesztését tervezi, s leszögezte: "az Egyesült Államok hadseregében szolgáló férfiakat és nőket a háború megelőzéséhez szükséges eszközökkel kell ellátnunk, hogy Amerikát továbbra is biztonságban tudhassuk". Trump kiemelte, hogy ehhez állandó, stabil finanszírozásra van szükség. Hangsúlyozta azt is, hogy a haderőfejlesztés egyúttal a mindennapi életben hasznos műszaki-technológiai újításokra is lehetőséget teremt.

Totális bizalom

A beszéd előtt újságírók Jeff Sessions igazságügyi miniszterről kérdezték, s Trump megerősítette: "totális" a bizalma miniszterében. Arra a kérdésre, hogy vajon Sessions miniszternek vissza kellene-e vonulnia a Trump-kampány és orosz tisztségviselők esetleges kapcsolatainak kiderítését célzó vizsgálatból, Donald Trump nemmel válaszolt. Hozzátette: nem tudott róla, hogy Jeff Sessions korábban beszélt a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel, de fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy szenátusi meghallgatása alkalmával Sessions "minden bizonnyal az igazat mondta".

A The Washington Post szerdán éjjel azt hozta nyilvánosságra, hogy Jeff Sessions a kampány ideje alatt kétszer is találkozott Szergej Kiszljak orosz nagykövettel, ám erről nem számolt be a miniszterjelöltségét megszavazó szenátusi meghallgatásán. Sessions közleményben cáfolta, hogy kampánytémák megvitatása céljából találkozott volna az orosz nagykövettel.

Szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy Sessions - aki az elnökválasztás előtt a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja volt - több mint huszonöt külföldi nagykövettel találkozott és folytatott megbeszéléseket, amelyek szenátori munkájához kapcsolódtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását