2024. március 19. - József, Bánk

Iszlám terrorizmus? Ugyan kérem, badarság!

Herbert McMaster altábornagy, Trump elnök új nemzetbiztonsági főtanácsadója nem ért egyet az "iszlám terrorizmus" kifejezés használatával - számolt be az Amerika Hangja rádió szombati tudósításában.
2017. február 26. vasárnap 16:02 - HírExtra
A híradás szerint McMaster altábornagy még csütörtökön, a Nemzetbiztonsági Tanács munkatársainak tartott bemutatkozó megbeszélésén leszögezte, hogy "a radikális iszlám terrorizmus" kifejezés használata az Egyesült Államokat fenyegető terrorveszély leírására "kontraproduktív", azaz nemkívánatos hatást vált ki.


Veszélyesebb? Azonosan veszélyes?


A főtanácsadó szerint azért helytelen e kifejezés használata, mert a terroristák "nem muszlimok". McMaster hangsúlyozta, ezzel a szóösszetétellel "egy egész vallást" bélyegeznek meg, és ő nem ért egyet ezzel.


A terrorizmust vallási gyökerűnek ítélték
 

A stábülés után több munkatárs arról beszélt újságíróknak, hogy álláspontjával az altábornagy valószínűleg zavarba hozza a Fehér Ház néhány munkatársát, aki a terrorista fenyegetést vallási gyökerűnek ítéli meg.

Mcmaster álláspontja


McMaster álláspontja eltér Trump elnök - és a távozott nemzetbiztonsági főtanácsadó, Michael Flynn - álláspontjától. Ám nem lehetett ismeretlen az elnök és tanácsadói előtt sem.


Mcmaster


Az altábornagy ugyanis a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen oktatva már korábban is kifejtette e véleményét. Három évvel ezelőtt, 2014-ben például - mint ahogyan ezt a jelölése után a FrontPage Magazine hírportál felidézte - az egyetem diákjainak tartott előadásában leszögezte: "az Iszlám Állam nem iszlám".

Oroszország az USA nagy ellenfele

A munkatársaknak tartott csütörtöki megbeszélésen Herbert McMaster kitért más kérdésekre is, és a kiszivárgott információk szerint határozottan védelmébe vette a második világháború után kialakult rendet is, amelyet egyúttal a béke és a gazdasági felvirágzás biztosítékának is nevezett.


Oroszországot sajnos nem ő vezeti 


Az értekezleten jelen lévő egyik munkatárs szerint a nemzetbiztonsági főtanácsadó egyértelművé tette, hogy Oroszországot az Egyesült Államok "ellenfelének" tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását