2024. március 29. - Auguszta

Mit tudhat Oroszország Trumpról? Kutyának a fülét?

Donald Trump nem kapott tájékoztatást az amerikai titkosszolgálatoktól arról az - ellene súlyos vádakat megfogalmazó - állítólagos jelentésről, amely szerint Oroszország kompromittáló adatokat gyűjtött róla - mondta egy tévéműsorban a megválasztott republikánus elnök jelenlegi főtanácsadója.
2017. január 11. szerda 12:26 - HírExtra
Kellyanne Conway az NBC tévé Late Night műsorában beszélt erről helyi idő szerint kedd este.
A CNN hírtévé kedden számolt be arról, hogy Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Trumpról.

Tudhatta

A tévéállomás értesülései szerint a Trumpnak pénteken bemutatott hírszerzési jelentéshez csatoltak egy erről szóló kétoldalas jegyzetet. James Clapper, az országos hírszerzés igazgatója, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és Mike Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetője tájékoztatta Trumpot az állítólagos orosz beavatkozásról az amerikai elnökválasztási folyamatba.



A kétoldalas jegyzet célja az volt, hogy a hírszerzés kimutassa, Oroszország elfogult volt Trump iránt, Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel szemben, amikor a republikánus jelöltről nem közölt ártalmas információkat.

Trump főtanácsadója bírálta a jegyzetről szóló sajtójelentéseket, megkérdőjelezte a források hitelességét.

Conway azt hangoztatta, hogy Trumpnak nincs tudomása az amerikai titkosszolgálati jelentéshez mellékelt jegyzetről.


Minden bizonnyal...


Az interneten ugyanakkor olvasható jegyzetekről azt mondta, hogy abban "nem nevezték meg a forrásokat. Mindegyik névtelen, névtelenek a források a történetben, amely kezdetben egy orosz nyomozóra épül".

A CNN szerint a hírszerző apparátus jelentéséhez csatolt jegyzet egy amerikai tisztviselők szerint megbízható volt brit hírszerző 35 oldalas jelentésének a kivonata. Az amerikai hírcsatorna úgy tudja, az 1990-es években Oroszországban tevékenykedő volt brit hírszerzőt Trump ellenfelei bízták meg azzal, hogy gyűjtsön kompromittáló adatokat a New York-i milliárdosról.

A WikiLeaks szerint hoax


A WikiLeaks kiszivárogtató portálnak egyébként az a meggyőződése, hogy hamis a 35 oldalas jelentés. A WikiLeaks egy Twitter-üzentben azt írta: "a BuzzFeed honlap által ismertetett, Trumppal összefüggő 35 oldalas dokumentum, nem titkosszolgálati jelentés. Sem a stílusa, sem a benne foglalt tények és adatok nem tűnnek hiteleseknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását