2020. október 25. - Blanka, Bianka

A leggyorsabb net az országban

A Telekom másodpercenként 450 megabit (Mbps) sebességű mobilinternetet kapcsolt be pénteken Gödöllőn, az országban elsőként. A társaság azt is közölte, hogy egy éven belül csaknem az összes kistelepülésen elérhetővé teszi a 4G technológiát.
2016. november 4. péntek 17:44 - HírExtra
 

A Telekom pénteki közleménye szerint a frekvenciatenderben vállalt kötelezettségeivel összhangban 2017 novemberig közel az összes 1000-6000 fős településen és az 1774, ezernél kisebb lakosú településből több mint 1500-ban elindítja 4G szolgáltatását a 800 megahertz (MHz) frekvenciasáv felhasználásával.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,6 százalékos, az év végére pedig eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik.A vállalat emellett folyamatosan fejleszti 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, amely már több mint 40 településen érhető el. A 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást az országban elsőként Gödöllőn tette elérhetővé a Telekom.

A 4G+ technológia az eddigiekhez képest akár két-háromszoros adatsebességet tesz lehetővé, a szolgáltatást megfelelő eszközök és díjcsomagok birtokában tudják kihasználni az ügyfelek - hívta fel a figyelmet közleményében a Telekom. Hozzátették, hogy a társaság készülékkínálatában már több mint 30-féle, 300 Mbps sebességű okostelefon található, míg a 450 Mbps sebesség vételére egyelőre a nagy gyártók csúcskészülékei képesek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását