2024. április 20. - Tivadar
A chocoMe az idén megszerezte második aranyérmét a legrangosabb nemzetközi szakmai verseny döntőjében, a londoni International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.
2016. október 21. péntek 10:42 - HírExtra
Csokoládé festményekA verseny világbajnokságának döntője és eredményhirdetése idén is a minden év októberében tartott londoni The Chocolate Show keretein belül zajlott.

 A zsűriben a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: George Gensler, Manhattan Chocolate Society (US), Nancy Gilchrist, Master of Wine (UK), Monica Meschini, chocolate/tea tester, sommelier (Italy), Maricel Presilla, chef, restaurateur, author (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók.

A Hirextra tudosítói a helyszínen megcsodálhatták a különleges csokifestményeket, csokiszobrokat, illetve a csokoládéból készült pompás ruhákat. Bár egy forró nyári napon egy ilyenben... 

A kiállítást és vásárt még maga a zseniális Willy Wonka is megirigyelhette volna. 

A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

 Ellenállhatatlan

S aminek a szigorú ítészek nem tudtak ellenállni: chocoMe Raffinée - mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró.

Pár héttel ezelőtt a világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni lehetett, hogy dobogósak lesznek a világbajnokság döntőjében, de arra -saját bevallásuk szerint - a chocoMe- sek sem számítottak, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyerték el) az idén is aranyéremmel térhetnek haza.

Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa ezzel a két aranyló trófeával már éppen 32-re gyarapíthatta a különböző nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseik számát. Szép kis gyűjtemény.

Az International Chocolate Awards teljes eredménylstáját ezen a linken nézheti meg. 

(fotó: Dengyel Eszter - Hirextra)

Forrás: Hirextra/HVG
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását